fbpx

Riješite se bolova u donjem dijelu leđa

by | ožu 30, 2020 | Vježbe kod kuće

Skraćeni mišići stražnje lože gotovo uvijek prate bolove u donjem dijelu leđa. Napetost tih mišića povlači zdjelicu i mišiće donjeg dijela leđa u nepovoljan položaj (tako nastaje svima poznata pogrbljenost). Činjenica da veći dio dana provedemo u sjedećem položaju nikako ne pomaže situaciji. Osim navedenog s vremenom dolazi i do opadanja pokretljivosti u zglobu kuka, gdje se isto često jave bolovi. Masažom otklanjamo simptome, ali rješavanje uzroka je na vama. Slijedi par vježbi za istezanje stražnje lože. Te vježbe su jednostavne, sigurne i možete ih odraditi kod kuće. Naravno postoji puno vise vježbi za istezanje,  koje god radili bitno je da ne „forsiramo“, ne trzamo i da nije bolno.  Kod izvođenja tih vježbi trebate smiriti disanje i lagano se spuštati svakim izdisajem, do granice gdje se osjećamo ugodno. Položaj zadržimo od 30 do 60 sec i ponovimo svaku 3 do 4 puta.  Ubacite u svoj tjedan i koju vježbu za jačanje trupa i masaža će vam postati gušt, a ne potreba ?

1. vježba

  • U sjedećem položaju privlačimo koljena prema trupu
  • Uhvatimo se za prste na nogama
  • Krenemo lagano pružati noge, pri tome je bitno da ne forsiramo pretklon u leđima. Leđa bi trebala ostati u istom položaju, samo se spuštamo prema naprijed (na taj način čuvamo diskove 

2. vježba

  • Sjedimo na rubu kauča, jednu nogu opružimo, druga je pogrbljena (opuštena)
  • Lagano se spuštamo u pretklon prema opruženoj nozi

 

 

3. vježba

  • Ležimo na leđima, obje noge su opružene
  • Jedna ostaje na tlu, drugu podižemo (trudimo se da je opružena cijelo vrijeme) da bude okomita na tlo
  • Uhvatite se ispod koljena i zadržite

Vaš terapeut

Ivan Povrženić je magistar kineziologije te licencirani terapeut za deep tissue masažu, švedsku masažu, anticelulitnu brazilsku maderoterapiju ili antiaging maderoterapiju lica. Ove tretmane možete kombinirati s indijskom masažom glave, miofascijalnom relaksacijom, pilingom tijela, cuppingom (vakuumom) i refleksologijom stopala.

Nakon desetogodišnje maserske karijere u luksuznoj hotelskoj i spa industriji, Ivan se odvažio ponuditi domaćima i gostima uslugu masaže u udobnosti njihova doma te otvoriti Studio za masažu Motion u Gružu. Svakom klijentu pristupa individualno kroz razgovor o željama i eventualnim problemima. Njegov detaljni životopis možete pronaći na LinkedINu.

KONTAKT I REZERVACIJE

 

Molimo ispunite obrazac, nazovite na broj +385 97 7843 962 ili pošaljite e-mail na ivan@masazadubrovnik.com. Usluge masaže nudimo u prostoru studija Motion u Gružu i u Vašem domu. Cijene usluga za lokalno stanovništvo dostupne su na upit i na Facebook stranici.

Imajte na umu da će rezervacija termina odabranog tretmana bit potvrđena tek po zaprimanju potvrde s naše strane.

Studio za masažu Motion

× Kako vam možemo pomoći?